Renate Pouw

Merkengemachtigde

Je staat op het punt een nieuw bedrijf te beginnen, stuit je op een website met dezelfde naam. Is dit een probleem, of toch niet?

Ik help je bij de introductie van een nieuwe naam of logo, met behulp van onderzoek. Dit voorkomt verrassingen na het spreekwoordelijke point-of-no return. Als de naam vrij is, verricht ik ook graag een merkregistratie die jou de komende jaren vooruit helpt. In je thuismarkt, en in elk ander land waar je activiteiten verricht.

Om er voor te zorgen dat jouw naam uniek blijft, ontvang je van ons een melding als iemand eenzelfde naam als merk registreert. Zodat je – indien nodig- snel actie kunt ondernemen. Ondertussen kun jij je richten op jouw specialisme!

Ervaringen

AOMB Intellectual Property
januari 2007 - Heden | Nijmegen

Als enthousiaste en hands-on merkenspecialist help ik mensen en bedrijven met al hun vragen over merkbescherming. Voorafgaand aan de introductie van een nieuw merk, met onderzoeken variërend van knock-out searches tot internationale gelijkenisonderzoeken.

Bij groen of oranje licht, verzorg ik de bescherming middels merkregistratie(s). Wanneer het om consumenten producten gaat, is hierbij het logo vaak minstens zo belangrijk als de naam. Denk bijvoorbeeld aan fashion labels, maar ook verpakkingen van food en non-food producten.

Soms loopt het traject van een ondernemer anders, en spring ik bij in geval van een conflict, bijvoorbeeld als twee partijen menen recht te hebben op dezelfde, of een gelijkende naam.

Een pragmatische aanpak en goed contact leidt vaak tot snelle oplossingen, waarna de ondernemen zonder zorgen verder kan met datgene waar hij of zij goed in is!

IP advocaat

Akzo Nobel International
juli 2005 - mei 2007 | Amsterdam

In een prachtig internationaal concern als Akzo Nobel heb ik geleerd tot het uiterste te gaan, als het commercieel belang dit rechtvaardigt. Afspraken met partij A, kunnen niet los worden gezien van afspraken met partij B en mogelijke onderhandelingen met C.

Als pragmaticus heb ik in deze periode mijn blik verbreed en geleerd dat er verschillende meerdere ‘best practices’ bestaan, afhankelijk van het type ondernemer en diens situatie.

Merkrecht advocaat

Novagraaf
mei 2001 - juli 2005 | Amsterdam

Bij een van de oudste merkenkantoren van Nederland heb ik de liefde voor het merkenvak opgedaan.

Werkend op de scheidslijn tussen ondernemen en juridisch bezig zijn, het helpen van verschillende ondernemers, elke dag is anders! Al gauw werd mij duidelijk, in MERKEN wil ik mij specialiseren.

Deze website is ontwikkeld door Rocket24